god kväll

blev ingen tupplur för min del idag för rebecca kom över och har varit här och snackat skit och myst med kenzo fram tills nyss. följde henne till bilen och passa på att leka med kenzo också :) maxen å steffe kom förbi å lekte lite också! Nu står stefan vid spisen och jag ska börja duka !
känns som en bra dag och bra vecka trotts att jag är en riktig fattiglapp ;)

fullt upp!

Igår var det fullt upp hela dagen! åkte till ikea och köpte det sista som Minjah kommer behöva samt lite inredningsprylar till vardagsrummet och sovrummet.sjukt skönt att ha allt som behövs inhandlat men mindre kul att kontot är tomt och dt är 25 dagar kvar tills pengarna rullar in igen.. Efter ett antal timmar på ikea åkte jag och rebecca i en fullproppad bil vidare för att hämta hennes mamma och en väldigt blöt hund.släppte av dom sedan vidare hem till mig. När jag kom hem hann jag och stefan montera ihop spjällsängen innan jag drog igen. Blev hämtad i huddinge av benny sedan körde vi i över en timme :) blev en snabbfika hemma i huddinge innan jag åkte vidare igen. När jag kom hem var kl runt halv 11 och då var det dags för en väldigt sen middag, hann bara äta och kissa av kenzo innan det var läggdags. Sov 5-6 timmar och vaknade när stefan skulle upp till jobbet, skulle egentligen gått upp samtidigt som honom men det var jag alldeles för trött för så när han gick klev jag upp :)
Gick snabb prommis med kenzo innan jag hoppade på tåget mot stan. kl 8 var jag på sabbatsberg sjukhus och kl 9 åkte jag  därifrån. Då åkte jag till huddinge och gjorde en väldigt efterlängtad klippning, kände mig som the ring bruden med slitet hår som bara hänger innan och nu har det rykt typ 15 cm, skönt. Höll nästan på att somna i frisör stolen och ville bara åka hem och sova men icke! åkte vidare till rönninge, skrev på några jobb papper, sen vidare till salem för att hämta och lämna lite saker från jobbet och när det var avklarat fick jag äntligen åka hem. Nu har jag tryckt i mig en rejäl lunch så ska gå en långis med kenzo sedan tror jag att han och jag tar en tupplur för jag är helt slut.




ikea

jag kom precis in från en lång promenad hade inte alls tänkt att gå så länge men jag tappade bort mig och gick massa små vägar och kom fram nästan vid flemingsberg. Men skönt för kenzo att ha fått gått en rejäl promenad för nu ska han vara själv några timmar. Ska till huddinge centrum för några ärenden, möta rebecca sedan åker vi till ikea om mamma, lolly och puppisarna kommer hem från hund bb i hyfsad tid.

tack mami <3

nehepp precist  när jag skulle gå fick jag reda på att mamma redan fixat allt som jag skulle ringa och fixa så nu blir det chill mode. Kenzo har redan intagit sin plats i soffan så ska joina honom :) sköönt

gigantisk bebis?

kom precis in från en timmes promenad i snöovädret, ville egentligen gå längre för kenzo's skull men det hinner jag inte, han får vänta tills 5 då stefan kommer hem från jobbet.
Imorse var jag hos BM, där har vi gick igenom det vanliga och precis som förrut väger jag fortfarande 62 kilo, har bra puls, och bebis hjärtljud låter också fint =) MEN hon är fortfarande pretty big, fundus måttet alltså magmåttet var nu 36 cm vilket är lite mindre än förra veckan men det är vanligt beroende på hur hon ligger att måttet går lite upp och ner. Dock så ligger hon inom normalen men en bra bit över medialen. Stor tjej alltså, som uppskattas väga runt 3 kilo redan nu. BM sa också att jag kan räkna med att hon väger runt 3,5-4 kilo när hon kommer ut, jag har under hela graviditeten förväntat mig en lite mindre bebis för min mage har varit lite mindre, så det här gör mig lite chockad och orolig eftersom huvudet fortfarande är ruckbart.Är rädd att hon är för stor för mitt bäcken eller att förlossningen kommer bli jätte utdragen pga att hon är så stor.Förklarade min oro för barnmorskan som ska prata med någon läkare för att kolla om jag kan få göra extra ultraljud för att mäta hennes huvud, mitt bäcken samt få en mer exakt siffra på hur mycket hon väger. Hoppas hoppas!
Nu känner jag mig små stressad för jag måste åka till huddinge och ringa lite viktiga samtal innan jag ska åka till södertälje för min sista körlektion..


sjuk vs frisk

Imorse var det lite jobb men bara i någon timme. Kände redan när jag åt frukost att något inte stämde för jag är en riktig frukost människa men idag ville jag bara spy, och kunde inte äta upp. Halsbrännan/spy känslan gav sig inte utan hängde med hela dagen och på tåget hem sedan kände jag att något är verkligen inte som det ska. Väl hemma blev det lite vila och tog en halsbränne tablett som faktiskt funkat. Det har gått som en våg i någon timme nu i mig som varvar med förvärkar, illamående, frisk, febrig, ont i huvudet om och om igen... Men livet kan ju inte stanna upp endå fast man bara vill ligga och vila. Håller på med tvätt och tänkte ta mig en liten lunch break nu varm choklad och varm macka.
Sedan  blir nog sovrummet färdig målat/tapetserat idag, efterlängtat!

Ben and Jerry's

Hungrig till 1000 och med en häftig halsbränna som gör att man vill spy, hoppas det snart går över för ikväll bjuds jag på massa gott.  Det blir potatisgratäng,kött pepparsås och ben and jerrys :D
Såg 3 nya smaker ben and jerrys i affären, kanske är dom inte alls nya men för min del är dom iaf outforskade







strålande morgon

Solen skiner och jag med för jag hittade just en liten liten förmögenhet i trapphuset när jag skule gå ut med kenzo. Nu sitter jag och lyssnar på bobban och äter frukost men måste kanske skynda mig lite för om mindre än 1 timme börjar jag jobba, blir kort pass idag på 3-4 timmar :)



"I livet har vi alltid problem, men när du oroar dig blir de värre."

vecka 37

Barnet:
Händer inte så mycket i babyns utveckling nu eftersom den är färdig utvecklad. Ligger bara och fettar upp sig.

Mamma: 
Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden brukar gravida kvinnor bli försjunkna samt kan ha svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.

- okej mitt fundusmått sist hade inte planat av utan skenat iväg. svårt att sova börjar jag få också, jiippii

fredag igen och äntligen löning

herregud veckorna flyger verkligen iväg!! Nu är det fredag igen och magen har blivit en vecka äldre, 37 veckor nu.
vaknade någon gång vid 9 imorse helt utvilad men med lite små förvärkar. Gick upp och började dagen med att betala räkningar, förberedde BB väskan men bara Minjahs del, sedan gick jag och kenzo ut och jag passade på att hämta ut mitt hm paket som jag trodde hm hade glömt bort att jag beställt. Där i hittade jag en sommar klänning, sommar byxdress, halsband, armband och sängkläder och 2 par mini leggins till Minjah och så en liten söt hello kitty pyjamas också men den såg ganska stor ut trots att storleken var 50 (0-1 månad)..När alla små paket var öppnade var det frukost dags och precis när jag hade ätit klart kom Ann hit. Vi hade lite girltalk medan stefan gadda. Vid 2 åkte Ann så jag gjorde mig i ordning och pös iväg till huddinge. Förutom att mysa med hundarna, åt jag semla och ringde jag trafikskolan som ska boka in mig på uppkörning inom snar framtid.yeah!
Nu kommer snart max och hämtar upp mig för storhandling på willys.



Mara myser



alla vill vara med och mysa


men inte lilla preggot lollypop...

jeans lycka!

Innan jag skulle iväg idag gjorde jag ett djärvt beslut om att prova några jeans, har gjort det förut och fått upp dom över låren men höfterna är ivägen. Idag gjorde jag de igen men med ett par lite äldre ofinare och JAG FICK PÅ MIG DOM. kanske med nöd och näppe eftersom mina höfter spräckte dragkedjan men endå, jag kan ha mina gamla jeans det är mer än vad jag vågat hoppats på. Eftersom dragkedjan nu är pajj får det bli mina preggo jeans de veckor som är kvar nu. När jeansen var på så var det tänkt att jag skulle lämna kenzo ensam hemma och åka till mamma i huddinge men han gav mig sån ledsen blick så han fick hänka. Väl hemma i huddinge märkte jag att det var ovanligt många hundar och såklart var det folk där så kenzo fick sitta i bilen medan jag lämnade en räkning och kela lite med små hundarna sedan gick jag igen. Ska väl dit imorrn igen då utan kenzo så jag kan ringa och boka uppkörning har jag tänkt.. 
efter det korta besöket promenerade vi tillbaka till  H centrum för jag tänkte köpa semla från castello men icke! dom tar inte kort och påkortet fanns 93 kr så jag kunde inte ta ut heller. Har typ aldrig längtat så mycket efter lönen som nu, även fast jag vet att det antagligen inte kommer bli någon höjdar lön..
Just nu är jag lite små öm i svanken så det blir vila fram till stefan kommer hem.



vår promenad





och så lite lydnads träning

preggobesvär

jahopp nu börjar alla pregoo besvär antar jag. Har börjat få riktigt ont i bäcken (foglossning?) i mellan åt nu och dt har gjort att jag vaknat med jämna mellan rum hela natten..Hoppas att det bara är så tills hon är helt fixerad för jag har ju varit så tacksam över att så gott som slippa alla preggo besvär.
Det är frukost dags för mig och sedan har vi lovat kenzo en LÅÅNG promenad idag vilket ser ut att passa perfekt i detta väder.

äntligen dags att få pusta ut

eftersom jag fick vara hemma hela dagen idag har det blivit en fixar dag. har varit igång sedan kl 1 idag med att tvätta,skura,damsuga fixa och dona. Kenzo och jag tog lunch paus vid 3 då vi delade på en skål med yougurt och flingor, sedan var det full rulle igen. Fram och tillbaka till tvättstugan..i 7 timmar! Egentligen hade jag tänkt att hinna med en massa andra saker idag  men fan va skönt det är nu när exakt allt från soffan till spjällsäng kläder är rent.  värte!
har fått värsta fixar mani och vill få organiserat i vartenda litet vrå. Hitills är badrummet och garderoben avklarade helt och hållet och efter helgen hoppas jag att sovrum och vardagsrum också blir det.
Nu är jag JÄTTE HUNGRIG så ska hugga in i min ost och skink pasta!




snart mamma

fan vad skit jag mår, har varit hos bm idag och hon kollade tempen på mig och märkligt nog hade jag inte mycket men jag känner mig som en rutten frukt. Blev tillsagd av min barnmorska att inte heller jobba imorrn så har sjukanmält mig nu...
Hur som helst, barnmorske besök gällde idag och det va ju lite speciellt. Började med att vi stressade dit och jag började för första gången på de här 8månaderna känna mig riktigt gravid, kände att det tryckte obehagligt ner mot bäcken  vilket gör att man måste gå sakta och som en anka (känns det som iaf) och det visade sig att lillskiten håller på att fixera sig, yeees!
Bebis i magen börjar också bli JÄTTE STOR, måttet låg på 37 cm vilket betyder att fortsätter hon växa i den här takten  blir det extra ultraljud för att kolla att hon inte är FÖR STOR men det återstår att se nästa vecka. jag däremot har inte gått upp något alls sedan det sista gångerna vilket känns skönt! Vi lyssnade på hjärtat som vanligt och det visade sig gick ovanligt snabbt, så vi tog tempen på mig och snackade lite sedan lyssnade vi på hjärtljudet igen som låg på 170, det brukar ligga på typ 140. Barnmorskan sa då att det kan hända att måste gå till förlossningen, stefan blev jätte nervös och jag tyckte det lät spännande. Vi fick vänta yttligare en tid och om hjärtljudet fortfarande var lika högt skulle vi gå dit. men då hade det lugnat ner sig i magen så det blev inget besök på förlossningen idag. Men börjar känna att kanske det inte är så lång tid kvar som jag ränkat med längre...vem vet, kanske hon kommer tidigare?
Nu på kvällen har jag kämpat mig iväg till en körlektion i s-tälje och snart dags för att laga lite thaisoppa. om jag orkar



ägg redo att kläckas?

sjuuuk

såklart att jag skulle bli sjuk! mår verkligen inte bra. Imorse mådde jag inte så här dåligt så jag tog mig an jobbet idag och var jobbade över 1,5 timme också. Men kan erkänna att sista timmarna var inte så kul för jag har jätte ont i huvudet, är snorig och hals ont :( stackars mig... Nu ska jag koka lite tortelini sen bänka mig framför tv'n och bara vila för det behöver jag. Kenzo får nöja sig med kortare rundor idag

dopet

Dopet var jätte fint och det var en till unge som döptes som inte va lika rar som melissa utan den grät hela tiden medan melissa var jätte duktig och höll humöret uppe. Efteråt bjöds det på massa gott, det fanns smörgåstårta som jag faktiskt smakade på, äter aldrig de annars för det är så mycket ägg i men jag tog en liten bit och lyckades äta upp nästan hela. Sedan åt jag massa gott fika, sockerkaka,kakor,kex och Tinas goda cupcakes. Jag valde såklart den med vit chocklad. Nu är jätte trött, har ont i halsen börjar bli snorig och känner mig varm :(
Funderade på att gå ut och äta med frugan men jag börjar bli jätte hungrig redan nu och vill inte lämna Kenzo ensam igen, tror att jag går till pizzan en bit bort med vovven så blir det 2 flugor i en smäll. Har också en ben and jerrys i frysen som väntar...

 
  

lördag morgon

påklädd och har ätit frukost för ett tag sedan. Ska nu ut med kenzo en timme i morgon solen, sedan blir det iväg på dop...
ont i halsen och den kliar,  kansket  min kropp som säger åt mig att varva ner lite eller så är det så simpelt att jag inte skulle haft skinnjacka i snöstormen igår? hur som helst, hoppas verkligen att jag inte blir sjuk nu!

vecka 36

bebis:  Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.
Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.
- Lugnare tiden inne i magen

Mamma:  
Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
- Enligt vågen i simhallen har jag faktiskt gått upp 13,5 kg ;) vore ju ganska skönt om det stämmer att jag inte går upp mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.
- svårt att andas? japp. Obehag när bebis sparkar på organ och revben? japp.
Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.



Jasmine bebismage v 36. Tina bebismage v 24

sköna fredag

var uppe tidigt idag och åkte direkt till salem där jag hade den sista simlektionen. Där efter direkt hem till Tess och lilla dockan Alicia som är syssling till min lilla bebis i magen. Hon är verkligen söt som en docka den där flickan :) blev lite ledsen när mami Tess gick ut med hundarna så jag gjorde några tappra försök att trösta men det hjälpte inte förens jag lyfte upp henne och vagga henne, sååå mysigt. Vill ha ut min Minjah nu!!
Vi hann slänga i oss varsin jätte god smoothie innan Tess mamma kom och hämta upp oss, vi åkte till bvc på en 3 månaders kontroll för lilla Alicia. Efteråt blev det sushi lunch men kräsen som jag är kan jag ju inte äta de så för min del blev det kakor :)
Tiden bara rann iväg så jag åkte vidare till huddinge och mötte tina på castello, luncha en snabbis på den goda sallads buffen sedan åkte vi till mamma plasket. Jag kämpade på som aldrig förr så det verkligen kändes i varenda muskel. SKÖÖNT! Efteråt blev det chillmode i bastun varvat med dushen. Hann få några bilder på våra tjocka magar också innan vi gick till bussen. Nu när jag kom hem möttes jag av en glad stefan och kenzo som hade varit och handlat åt Minjah. Hon har fått en jätte fin bok ' Mina första år'  av pappsen :) .
Nu är det middags planering som gäller sedan blir det nog inte så sent ikväll för imorrn ska vi gå upp tidigt, gå låång promenad med kenzo sedan iväg på Melissas dop.

Fina tess och två bebis magar

Nya säng mobilen tyckte kenzo var intressant

Mina första år boken



hemma kväll

woohoo blev en hemma kväll idag trots allt, fick sluta betydligt tidigare än jag trott så nu ska jag äta middag eftersom jag inte var sugen på att äta innan jobbet. Sedan blir det prommis med älsklings Kenzo och jag tänkte göra yttligare ett försök till att kolla klart på The Fighter.

en flickfotografs bekännelse

på 2 dagar har jag läst ut en bok, helt otroligt för att vara jag eftersom jag har jätte svårt för fastna för en bok och faktiskt läsa ut den. Men självbiorafier har jag lättare för och den här var så händelserik så jag tröttnade aldrig.
Idag blir det en tidig middag för kl 3 börjar jag jobba.

bortskämd

har blivit bortskämd ikväll, blev först bjuden på jätte god taco gratäng och nu till efterrätt blev det ben and jerrys strawberry cheesecake och cookie dough :) och allt jag behövt göra har bara varit att få ligga på sofflocket framför datorn och tvn


Graviditets fakta

1. Nuvarande graviditets vecka: 36
2. Vilken vecka fick du positivt besked: ingen aning, men kanske runt v 7-8
3. Mådde du illa under din graviditet: ja det gjorde jag i början
4. Vad är ditt bebis kön: flicka
5. Vad är ditt barns fullständiga namn: Minjah Linnea Pauline Lundberg
6. När kände du första foster rörelserna: Ganska tidigt har jag för mig, kanske runt v 16-17 började jag känna något i magen.
7. När kände du första sparken: Ca vecka 20
8. När kände pappan första sparken: Någon vecka efter vecka 20
9. Hur mycket vägde du innan graviditeten: 48 kg
10. Hur mycket väger du nu: 62 kg
11. Har din kropp förändrats & hur: Såklart! blivit tjockare och fått 2 väldigt små bristningar på brösten, men mer än så är det inte.
12. Har du en strimma på magen: Strimma? ja en mörk rand
13. När tror du att du föder: Någon gång runt påsk, typ 24 april
14. När tror pappan att du föder: 17 april
15. Hur är din bebis läge nu: Huvudet ner men fortfarande ruckbart
16. Är du nervös inför förlossningen: Nej inte direkt, kommer få gå igenom det ovavsett om jag är nervös eller inte.
17. Går du på föräldrar grupp: nix nej icke
18. Var din graviditet planerad: varken eller.
19. Vad känner du av mest sparkar/rörelser: känner av allt där inne lika mycket
20. Vad är ditt och pappans fullständiga namn: Jasmine Emilia Susanne Lundberg.
 Stefan Björn Magnusson


högravid

Ja  nu är jag väl officiellt hög gravid. Och så här stor är jag
VECKA 36




happy

idag har varit en händelserik dag, jobbade ju inatt och gick därför upp i tid, men tydligen inte tidigt nog eftersom avbytaren kom 20 min tidigare när jag stod i pyjamas och borstade tänderna. å vad sånt stör mig. Aja det är väl bättre än att vara sen men det är ju lite jobbigt när man inte bäddat eller gjort sig klar än för man blir ju ganska stressad när det är någon annan där. Efter jobbet åkte jag direkt till BM. Tog bara en halv timme och vi gick igenom lite av mitt förlossningsbrev, mätte blodtrycket på mig, magen och lyssnade på bebis hjärta. Allt var bra och Minjah börjar bli riktigt stor, MEN hon är inte fixerad ännu!! är i vecka 36 och det är 4 veckor kvar till BF så vid detta laget borde hon vara fixerad. har tänkt en del på detta idag och ska be dom mäta mitt bäcken nästa gång för att kolla att det inte är för trångt. När jag sedan kom hem var Ann här och jag fick en jätte söt blomma och ännu sötare kort :') . Hann inte prata så mycket för hon skulle iväg till jobbet och jag hann bara få i mig en snabb lunch innan jag åkte iväg på nästa jobb uppdrag.
Åkte in till stan med lilla favoriten, när jag lämnat honom på pianot gick jag bara över gatan och så satt bästaste tina där i frisörstolen med slingmössan på huvudet. Hann snacka lite skit innan det var dags för henne att skölja ur sin färg och för mig att hämta lilla grabben. På tåget hem charmade han alla och bad folk att kolla på mig för att se hur gullig och snäll jag var, haha kan inte annat än att bli på toppen humör när man är med honom. Fick hoppa av i tullinge också så kom hem lite tidigare. skönt!
Nu ska jag möta stefan nere vid affären så vi kan handla lite food.

 
 

vårsolen

gick upp för över en timme sedan men har bara hunnit äta frukost och målat tånaglarna. Känner mig ganska seg idag men ska snart ut på en lång promenad i vårsolen som jag förhoppningsvis kommer piggna till av. Efter promenixen blir det mat och packa för sedan ska jag iväg på en körlektion och där efter direkt till jobbet. Ska jobba fram till 5 imorrn kväll men det är ganska skönt, gillar att göra något vettigt än att bara vara hemma och dega, för det resulterar bara i en sak = SVULLA massa godsaker för att man är så uttråkad..
Ne nu är det dags att få på sig lite kläder och knata ut :)

a bad day...

Min dag har väl knappast varit den bästa. En hel del drama som har gjort mig jävligt ledsen. Orkar inte att det ska vara ett val, tycker inte heller det borde vara ett val. Men skitsamma nu är det som det är och det enda som kan göras är att motbevisa.
Något som är positivt är att hemmet är i stort sätt klart, så skönt! kvar är nu en vägg som ska tapetseras, om målning av bokhyllan och sedan in med skötbord och spjäll säng. Sen får gärna bebis komma ut :)
Minjah har fått en egen låda nu också men hon har mera kläder som inte får plats där så på något sätt måste jag maka på mina grejer så hon får en till låda, det behövs väl snart en hel liten garderob .
någotannat positivt är att om en halv timme börjar En unge i minuten (det heter väl så?)




Fått ordning på "the walk in closet" har till och med färg kordinerat mina klänningar


boa

vaknade nu för en halvtimme sedan till ett ofärdigt hem, höll på till kl 2 inatt med att fixa,rensa slänga och spara en massa grejer men inte har det blivit klart för de!! ska trycka i mig frullen nu och få liv i en däckad karl som ligger på sofflocket sen kör vi igen :D

sovmorgon

herregud vad skönt, jag vaknade nu!! sovmorgonar är underskattat.
nu är det dags för en brunch och sedan gå ner till bibblan skriva ut viktiga papper, posta viktiga papper och rensa i garderoben å börja flytta in kläder till sov rummet :D

vecka 35

herregud kom precis på att juste det är fredag ídag och det betyder ny vecka för magen :) lite update

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.
- ja det märks att det är trångt eftersom hon trycker allt mer mot revbenen

Mamma:
Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.
- ja visst känner jag mig lite tyngre men så otymplig känner jag mig faktiskt inte. Men jag har märkt att mängden mat börjar minska.
Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas. Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!


torsdag fredag

igår var det till att gå upp tidigt och åka till bm. Innan jag åkte dit gick jag en snabbis med kenzo, när vi nästan va hemma igen halkade jag och skrapade upp knät så byxan gick sönder. måste sett ganska roligt ut för jag gick typ ner i spagat och landade på knät. Hur som helst blev det plötsligt stress.fort hem och ta bort stenarna som satt fast i knät, byta byxa och sedan rusa till tåget, men jag missade det endå så blev lite sen och halvsprang hela vägen från tåget upp till bm så när jag kom dit var jag svettig och flåsig såklart. fick dricka lite saft och ta det lugnt när jag kom, sedan började vi prata lite om förlossning och smärtlindring.Pratade också om mina obefintliga förvärkar och jag har ju trott att Minjah kommer komma senare eftersom jag knappt märker av förvärkar och sammandragningar, men icke! det har ingen betydelse utan bm sa att jag helt enkelt är som gjord för att vara gravid. Tog även blodprov där det visade att jag hade bra järnvärde och bra blodsocker, dock hade jag aningen lågt blodtryck. Mätte bebis magen som först visade sig vara 36 cm alltså JÄTTE STOR! både jag och barnis blev lite fundersamma och hon beslöt sig för att mäta igen med tanke på att min mage inte är sååå stor, då blev måttet 32 cm, vilket är mer normalt för min del. Minjah ligger nu strax ovanför normal och barnis sa att det är ingen pytte bebis men inte heller någon jätte bebis. Jag fick också väga mig och det var ju en stor besvikelse, 62 kg och 14 kg tyngre än jag brukar ( icke preggo) vara. Fan blev nästan irreterad över att jag gått upp så mycket för jag tycker inte jag äter SÅ jävla mycket, okej visst unnar jag mig lite extra men jag går endå långa promenader varje dag. Jaja har mycket träning att se fram emot i sommar helt enkelt. Efter bm åkte jag hem bytte om och hämta kenzo, sedan kom rebecca och hämtade upp oss. åkte förbi donken för lite lunch och sedan åkte vi till nykvarn där hennes stall ligger. Kenzo var i chock av att se hästar men när vi började knata lite med hästen vid vår sida slutade han bry sig om den, dock blev promenaden förstörd av att 5 rådjur skulle springa över vägen så kenzo blev hispig och det orkade jag inte eftersom han är så stark och då spänner det i mage och ryggså vi vände och åkte hem igen. Kvällen hemma blev lugn och jag var ganska trött så hoppa i säng redan vid 11.
Imorse gick jag upp vid 7 och klockan 9 var jag i salem och väntade på min lilla pojke. gick på den veckliga simlektionen och efteråt satt jag och pojken länge och bastade innan vi åkte hem till honom för lite lunch,fika och läxläsning. Vid 1 åkte vi in till stan där jag lämnade honom på sabbatsberg syncentral, fick då en rast på en timme så jag passade på att gå ner till hötorget. gick direkt in på bikbok och där fastnade jag vid rea hyllorna. Fick med mig lite fynd hem, en body en kofta jeans leggings örhängen och hårnålar för runt 300 kr! mycket nöjd.
N
u är jag hemma och ska planera kvällens middag.

FYNDEN

FIIIIS

haha asså ush, kenzo kör sin dagliga kvällrutin med att fisa! Han ligger i soffan å lägger en brakare och tycker själv att det luktar illa, så han lägger sig på golvet och lägger sedan en brakare, tycker själv att det luktar illa så han hoppar upp i soffan igen, lägger en brakare osv osv OND CIRKEL.... Jag har dock börjat vänja mig vid stanken nu.
ska gå ut med han en snabbis nu så han kan förhoppningsvis fisa av sig för sen vill jag faktiskt sova gärna utan bajslukt

min "måndag"

åå nu har jag haft min "helg" jobbade hela förra veckan så fick aldrig någon helg utan den har varit nu i måndags och tisdags, har varit jätte skönt med sovmorgon.  Igår på självaste fettisdagen gick jag upp kl 11 och åkte till salem till mina chefer, lämnade lite papper och bytte några ord. cheferna gav mig beröm från två brukare jag har jobbat med förra veckan och det är så skönt när man får lite credd för det man gör :)
Efter det lilla besöket åkte jag och kenzo till rönninge där tina väntade på oss, vi gick en rejäl promenad på sjön och kenzo fick springa lös. Han njuter verkligen av varje sekund .
Och kvällen sedan blev chill med en massa godis ätande, hihi det var ju trots allt fettis dagen då får man svulla. Idag är det däremot inte fettis dagen men det har jag ignorerat. Åt både en korv med bröd och en svullstig bulle till lunch. Dock har jag promenerat i drygt 2 timmar, och ska snart knata ut på yttligare en lång promenad innan det blir mörkt. Kenzo behöver verkligen mycket motion och jag med, även idag fick han springa lös på sjön, men tullinge sjön. Tror vi ska gå på den till tumba nu :) det kommer grisen gilla.
Imorrn blir det barnmorska vilket innebär mätning av magen, vägning av mig och till min stora fasa blodprov :(

min helg i bilder



sista bilden har tina tagit :)

Kenzo är en amstaff på 1 och ett halvt år. Han kommer från dåliga hemförhållanden där det slutat med att förra ägarna anmälts för vanvårdnan hemskt. nu bor han här och stormtrivs

HEMSKT

ush mår fett dåligt över att jag har päls på min jacka när jag ser dt här. KOLLA!!!!!!
http://vimeo.com/20031176

vecka 34

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.
- 46cm och 2.2 kg? njae, tror hon kommer vara runt 48 cm när hon kommer ut så tror hon är lite midre än så just nu.
 Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.
- aj då, jag dricker ju inte mjölk alls, ALDRIG NÅGONSIN. Tur att jag ska äta glass nu då :)

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.
- ja men hon ska vara kvar iaf 5 veckor till, sedan får hon gärna komma ut
Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.


Mamma:
Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.
Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

- Alltså visst får jag ska sammandragningar då det blir lite hårt i magen men kan knappast säga att det är smärtsamt, inget är än så länge smärtsamt förrutom ryggen som brukar vara lite mör efter ett hårt arbetspass eller lång promenad med en energisk kenzo. hoppas verkligen att det fortsätter vara så här.


fredag

jahopp ännu en fredag är här . Har haft en ganska soft dag må jag säga, fick sovmorgon och sedan kom mamma och gudmor upp med ett bättre vardagsrums bord, och sänghimmel och säng kläder till spjällsängen. När dom gick blev det snabb dush och sedan jobb. Ska upp tidigt imorrn och jobba så ska faktiskt gå och lägga mig ganska snart, ska kolla vem som åker ut på lets dance först ;) kanske kan gå och lägga mig i sovrummet idag för stefan har nästan gjort klart där och monterat ihop sängen, längtar verkligen tills allt blir klart här hemma! behöver nog ta ledigt några dagar och bara göra allt som ska göras här hemma.

gårdagen och dagen i bilder :D


kärlek på höög nivå


pigg morsa 6 veckor innan BF

har typ ingen tid för bloggen nu för tiden, jobbar varje dag denna vecka så när jag är hemma finns det inte mycket tid för annat än mat sängen och tv'n. förra månaden jobbade jag i snitt 6 dagar i veckan och jag kan erkänna att det minst sagt lönade sig nu när lönen kom, men har sparat lite och köpt säng och kamera så nu finns inte mycket kvar endå..Känner att jag nog skulle orka jobba lika mycket denna månad för sen är det ju slut på jobb, eller nja kanske jobbar lite i april endå får se hur pigg jag är.
Känns nästan skrämande att jag är så pass pigg och inte har några "komplikationer" fortfarande så här långt in i graviditeten (knack knack ta i trä). Nej men jag vill inte bli en lat tjockis som bara ligger i soffan och väntar på bebis, det finns nog gott om tid för det sen för jag tror jag kommer gå över tiden i alla fall en vecka. Hoppas bara hon inte vill komma ut tidigare typ när jag är på jobbet, det är mardröm scenariet att vattnet ska gå mitt i natten på jobbet och man ska få hålla på att försöka få in ny personal samtidigt som man har värkar och måste tvätta bort fostervatten från personalsängen, haha nej fyfan :(
Okej nog om det, idag har jag jobbat med mitt kontakt barn och vi hade jätte trevligt, han är såå gullig mot mig. Har aldrig fått så många komlimanger av någon som jag får av han, det går knappt en minut (överdriver inte) innan man får höra hur grym å snäll eller underbar man är. Vi var i stan och bara åkte rulltrappor i en timme också till hans stora glädje :) När jag lämnat honom åkte jag hem och möttes av en glad Kenzo. Tog med honom till tumba där mötte jag Lina.Släppte Kenzo i en dagis inhängnad så fick han springa av sig. Imorrn måste jag gå upp en timme tidigare än planerat eftersom kenzo ska vara själv medans jag jobbar. Jag måste trötta ut honom rejält innan jag åker till jobbet, slutar som tur är vid 1 så han blir inte själv länge men får endå dåligt samvete för att han ska vara sälv lilla bebisen...Nu måste jag ta en dush och sedan ska jag mysa ner mig i sängen med Kenzo. godnatt

wohoo bilder


sne mage vecka 33

RSS 2.0