slut

jobbar tyligen 6 dagar i veckan nu för tiden har jag kommit på, så finns inte så mycket tid till att blogga.Jobbat 12 timmar idag sedan direkt hem till pappa ätit spicy mat och nu ska jag ta Nelly med mig och åka hem. Hon ska å sova hos mig i natt så jag avlastar min papi nu när han är själv också

pappa <3






försökte hitta några bilder på pappa här på mammas dator men det är bara bilder rån så långt håll så man år gissa vem de är typ :P
Men bebismagen syns tydligt iallaall
  bebis <3

vecka 28

veckorna bara springer iväg nu, idag är det fredag igen. Imorse gick jag upp tidigt, hoppa i badkläderna och åkte till salem "badhus" och hade en liten simlektion med min lilla onsdags pojke J. när lektionen var slut åkte jag hem, och åt lite lunch å glass ^^ . Nu är jag nere på bibblan men måste börja avsluta för Rebecca kommer och hämtar upp mig när som helst. Har mycket att fixa idag, måste gå till banken, gå på mamma plask, och åka hem till pappa som kom hem från sjukan nyligen samt planera det sista inför körkortet. Känner mig stressad till 1000 nu också för att mamma ringer med dålig attityd och stressar.

idag är det vecka 28 inne i magen
Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar
Stor tjej, det märks att de börjar bli allt trångare i magen även fast hon glider runt hej vilt fortfarande
Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.
Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.
5 kilo till alltså. Läste någon annanstans att man nu gått upp 75% av sin viktökning, olika överallt
Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen . Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen  och tänka på livet efter förlossningen.
Oro? snarare skräckslagen

en massa jobb

Har precis avslutat en dags arbete, men de va riktigt roligt! Har fått jobba med mitt kontakt barn i hans skola, och vi satt inne på hans rum hela fritids och bara pratade. Minjah sparkade en massa idag när vi var omringade av alla barn. Två söta tjejer kom och klappa på magen och barn säger alltid så lustiga saker, haha en av dom frågade om jag var smal i vanliga fall, he-he... Tror hon bara menad väl dock för hon tyckte min mage var ganska liten trots allt.
Det är många som tycker min mage är ganska liten men jag kan stolt säga att den ligger precis på medialen av vad magar i min vecka ska ligga på. Och i övrigt är jag inte så liten heller, vägde mig i fredags i badhuset och vägde då 57 kilo, alltså ca 9 kilo mer än vad jag " i vanliga fall" väger.
Imorrn ska jag till mvc igen och då kanske vi går ner till förlossningen buhu, spännande men läskigt. Efter det blir det jobb i 30 timmar!! jobbigt men kommer vara så värte den 27;e.

Dags att börja med maten nu, blir nyttigt idag med tonfiskröra och ris med kokta grönsaker. Och sen får de bli en semla efter för att kompensera med lite onyttigt också =)


bad update

Har inte suttit framför en dator på jätte länge känns de som bara för man inte har någon haha, fast så länge sedan var de faktiskt inte!
Dom senaste dagarna har jag som sagt varit ledig och det har varit så jävla skönt. I fredags gick jag och Tina på preggo sim men dock hade tina kollat fel på vilken tid de började så vi missade de, men jag kom in gratis iaf och vi passade på att göra egen vatten gympa samt simma några längder.Kändes skönt efteråt då man va helt färdig. Åkte hem och åt middag med pappa efter simmingen.
Lördags kom Ann och Habbe över på snabbfika sedan åkte jag hem till huddinge lämnade älskade Mara och fick sedan skjuss till farsta, där mötte jag Tina och tillsammans åkte vi hem till Elin och Hedvig. Vi köpte jätte god thaimat av en stumbrud som inte kunde hålla koll på vad man beställde och åt en jäkla massa snarre, jag mådde nästan illa när jag åkte hem för jag hade pressat i mig så mycket godis. Vi "kollade" på Notting hill också men de blev mest en massa snack =)
Söndag var bara vilo dag, rensade upp i garderoben också vilket verkligen behövdes, nu är det lite ordning bland alla kläder hemma och jag behöver bara köpa några snygga korgar att lägga i vantar mössa och allt sådant i.
Idag har jag jobbat sedan kl 10 och behöver gå hem och äta nu för jag jobbar varje dag resten av veckan, dock inte fredag men då har jag en massa andra planer, bla att faktiskt komma i tid till mamma plask (;

Fick fina babymage bilder från Sandra men eftersom det är bibloteks dator går det inte att spara bilder så de läggs upp vid ett annat tillfälle!

15 januari

Idag är det redan mitten av januari 15e, 3 månader kvar till BF och min syster Paulines födelsedag GRATTIS FINA DU <3
Ska fatta mig kort för jag sitter hemma hos Elin med Tina å massa gott snask och filmen har precis börjat.
Igår när jag var hemma hos mamma och pappa blev jag så förälskad i lilla Mara att hon fick följa med mig hem och jisses vilken trött valp de där är. Vi kom hem vid 10 igår kväll gick och la oss direkt sedan sov vi till klockan blev 8, då gick vi bara ner och kissade sen fortsatte vi sova till halv 12 och jag fick väcka henne för hon ville inte alls gå upp upp utan ligga och gosa i sängen hela dagen.
 Nej tack för idag nu måste jag hänga med i filmen :)
 
Mara sover med figaro

Ledig, woohoo

Kom hem från jobbet nyss, och de känns så skönt för nu är jag ledig i några dagar och det behövs verkligen!
När jag är klar här framför datorn ska jag sortera min tvätt och göra lite ordning i garderoben, sedan ska jag hem till mamma och pappa i huddinge och mysa med alla hundar och katter tills Tina har slutat skolan för då ska vi åka på vatten gympa eller mamma plask som de så käckt heter. Ska bli nice att få röra på sig, känna sig viktlös och chilla i bastun men framför allt umgås med min fru och bara ha mamma bebis mys.
Får se vad kvällen har att bjuda på sen för det är fortfarande oklart.
Sedan blir det lördag och då är det tjejmys igen med frugan och fina Elin som jag inte har träffat på evigheter. Har ingen aning om vad som är planerat men det kommer bli mycket trevligt det är jag säker på.

 


Vecka 27

Sitter på bibblan 1 trappa nedanför mig nu för att jag fick verkligen abs till dator, nu har datorn som bott hos mig flyttat hem :( så prio 1 nästa vecka är ny dator!

Varken iförrgår, igår eller idag har varit särsklit händelse rik, ska sammanfatta lite fort.
Tina kom över vi åt pistage semla som jag trodde skulle vara en höjdare men tyvärr inte. har varit hos Sandra och hon har tagit massa fina svart vita bilder på magen. Minjah har börjat blivit riktigt stor och stark för hennes kickar är riktigt hårda och man kan se hennes rörelser tydligt utan på magen! Har även lyckats ta tag i hennes fot när hon busa som värst, haha det gillade hon inte. Sedan har jag bara jobbat en massa och tillbringat nätterna av att ligga och vrida och vända på mig. Men inatt hände något mirakulöst och jag sova hela natten, såå skönt.
Känner att det är dags att göra det jag kom hit för nu alltså leta recept till kvällens middag, måste bli något med köttfärs men först ska jag klippa in Minjahs utveckling :D vecka 27 ( dock 2 dagar kvar dit) ojojoj de går så fort nu tycker jag.

Bebis: Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.
Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.
- Shit va coolt, lillan har öppnat ögonen
Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.
- Haha japp känner tydligt när hon har hicka nu, en helt annan känsla är när hon stångas och sparkas. 
Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck  och klåda på magen.
- Andfådd? japp. kramp i benen?japp. Men tack och lov inga hemorrojder eller åderbråck, ber till gud att jag slipper det.


uttråkad/ Min första kärlek

När jag jobbar längtar jag efter att få vara ledig men när jag väl är ledig som ikväll är jag bara uttråkad.
Har redan kollat på hela säsong 4 av sex and the city och skulle vilja gå och sova men de kommer nog inte gå.
Tänkte fortsätta på min 30 dagars lista

Dag 2 – Min första kärlek
Har varit kär flera gånger och när jag tänker tillbaka på min första kärlek tycker jag att de faktiskt inte var någon riktig kärlek. Min första RIKTIGA kärlek är Stefan, fadern till min dotter. Det var verkligen love at first sight. Hade aldrig tidigare haft ett seriöst förhållande innan honom och det tog mig säkert 1 år innan jag förstod hur man faktiskt betedde sig i ett riktigt förhållande. Så han är min första kärlek, männskliga. Dock känner jag en enorm kärlek till Madicken min hund som jag till slut gick miste om (eller mamma tog över henne) och likaså min katt Lill kissen, hon var en julklapp av stefan och blev min ersättningsbebis när jag hade en jobbig period i livet. Hon är fortfarande min ögonsten fast hon inte bor med mig längre.

............................ Nu har Minjah vaknat också och hennes rörelser och sparkar börjar faktiskt bli så starka att det kan bidra till att jag får svårt att sova, så får räkna med att va uppe ett tag till. ska göra lite glass med varma hallon nu och sätta igång med satc säsong 5 :)

Stefan och jag sommaren 2008
Madicken min lilla apa och jag på höst promenad 2007. Fick syn på en mosad padda som Madicken tyckte va otäck, tina fick de på bild.
Min lilla kisse som ogillar när uppmärksamheten är på datan istället för henne

grekland <3



fredag lördag sömnlösa natt

ush fyfan vad jag är trött, nu är det typ 3e eller är det 4e natten som jag inte har kunnat somna. Ligger och vrider å vänder på mig timme ut och timme in, och jag förstår verkligen inte varför eftersom att jag jobbar varje dag och verkligen är trött borde de inte vara något problem med att somna men det är det minst sagt!
Igår natt när jag jobbade gick jag och la mig typ halv 12 men somnade inte förens någon gång mellan 4 och 5, sen vidare och jobbade på dagen. Dock bara 2 timmar vilket va jävligt soft :) efter work var det stor handling och sedan hem till ann och habbe där vi uppdaterade babymage bilder, svängde förbi Johan också som fyllde år...Väl hemma igen blev de en pizza och sedan någon gång efter 12 somnade jag i soffan, vaknade vid 3 å var klarvaken. Ja sedan mellan 3 å typ halv 8 har jag försökt att somna om, kollade på några avsnitt av satc ihop om att de skulle få mig att somna men icke. Nu är det en timme kvar tills jag ska åka till jobbet så ska äta frulle å fixa matlåda nu..

Magen v 26


Dag 1 – Presentera mig själv.

Ush hatar egentligen när man ska beskriva sig själv och så men jag gör ett försök ;)
Jasmine Emilia Susanne Lundberg är jag och föddes 5 oktober 1990 på hs.
20 år alltså, älskar hundar (nästan besatt) kläder, kändisar och typ musik. Familjen och mina NÄRA vänner också förstås, för jag har svårt att släppa in folk i mitt liv och föredrar att ha några få riktigt nära vänner än 100 bekanta/vänner typ.Nu sedan jag blivit gravid har detta blivit ännu tydligare då man verkligen märker vilka som står kvar vid ens sida, å dom människorna kommer jag hålla fast med ett järngrepp ;). Aa de e väl typ de, önskar jag kunde säga att jag älskar träning och hälsa men de gör jag inte även fast jag tidigare varit lite av en sport tjej.

Japp de va de, nu har jag lite brottom för jag ska åka till jobbet om typ en timme å jag äter fortfarande frukost och luktar svett.

god morgon!

japp kl 3 gick jag upp idag och de va jävligt skönt samtidigt som jag får lite ångest när jag sover bort hela dagen. Hade tänkt att göra en massa saker idag men de hinns ju inte för kl 5 börjar jag jobba!
Igår trodde jag att jag skulle somna tidigt med tanke på min sömnbrist men det verkar snarare som om att jag typ har vänt på dygnet...

Men nu dags för lite tidsfördriv innan det är dags att pysa iväg
♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

mat <3

får göra ett fort inlägg för maten kallar :) har gjort taco rullar som ska in i ungnen så osten smälts !!
har så tråkigt liv just nu bara jobbar å jobbar å äter typ, inatt fick jag typ INGEN sömn alls på jobbet sammanlagt 3 timmar å sen har jag jobbat nu på dagen igen så efter maten kmr jag nog slockna!
Ska börja ta lite mer foton på lilla magen samt uppdatera vad som händer där inne vecka för vecka. Det får bli varje fredag tror jag för de är då hon fyller vecka. Nej nu är det dags att äta och slå på satc!
tjingeling




:O

Lina Medina, född 27 september 1933 i Paurange, Peru, födde då hon var 5 år, 7 månader och 21 dagar en pojke och är därmed den yngsta bekräftade modern i medicinhistorien. Hon fick sin första menstruation när hon var runt 8 månader och vid 4 års ålder var hon redan i puberteten, hade fått bröst och pubishår. Undersökningar visade att hon var lika fullt utvecklad som en vuxen kvinna. Detta världsrekord följs tätt av ett liknande fall i Ryssland.

Medinas föräldrar tog henne till sjukhus när hon var 5 år på grund av hennes, vad man då trodde, onaturligt stora mage. Man trodde först att hon hade en tumör, men läkaren doktor Gerardo kom fram till att hon var gravid i sjunde månaden. Dr. Gerardo tog henne till Lima för att kunna få bekräftelse från andra specialister på att Medina faktiskt var gravid. En och en halv månad senare, den 14 maj 1939, förlöstes en pojke, Geraldo, med kejsarsnitt. 1972 gifte Medina sig och fick ännu en son, 33 år efter den förste. Geraldo avled när han var omkring 40 år.

Lina Medinas son Geraldo trodde upp till tioårsåldern att Lina Medina var hans storasyster.


tröttmössa

Har tagit en rejäl sovmorgon, men de va inte planen för jag hade ställt alarmet så jag skulle gå upp till kl 10 å tvätta eftersom man knappt kommer in i badrummet för de ligger en jäävla massa tvätt där! Men när alarmet ringde kände jag att jag ville sova ut istället så jag kan vara pigg och jobba inatt..
Dags att göra frukost sedan gå ner till video butiken hämta ut mitt hm paket som jag inte riktigt kommer ihåg vad de innehåller ;) samt boka ny tvätt tid!

Magbilder julafton (v.24)

Min snea mage ;)

RSS 2.0