första gången

Minjah har fått gjort mycket för första gången i sitt liv under den här första levnadsveckan.. hon har bland annat :


prov ligger sin säng för första gången..


fått på sig pyjamas för första gången..

tagit lång sovmorgon med broshan Kenzo för första gången..

åkt tåg och buss för första gången..

en vecka...

Nu har det gått en hel vecka sedan Minjah föddes, tiden går så fort nu så jag vill frysa den här första bebis tiden med henne för jag vet att den aldrig mer kommer igen. hon är också en sån snäll bebis som knappt skriker så jag skulle kunna leva så här i resten av mitt liv..
En vecka har de alltså gått sedan Minjah föddes och måste säga att min kropp har återställt sig fortare än jag förväntat mig. Igår var första dagen jag kunde kissa utan att det sved som en eld där nere, och idag har min navel åkt in helt. Har tvärr ingen våg hemma så har ingen aning om hur mycket jag tappat och faktiskt känns inte det så relevant ännu eftersom det bara gått en vecka och jag ser redan nu hur kroppen återgår mer och mer för varje dag till var den var tidigare.
Nu sitter jag och äter frulle och ska snart bege mig ut i det fina vårvädret med kenzo och Minjah.



7 dagar efter förlossning


chiiilllll

precis hem kommen från en mini promenad samt lite handling. Den  här dagen har varit riktigt slapp, jag och mitt lilla gäng har legat i sängen fram till 2 då stefan kom hem. Sen gick vi bara och klädde på oss och fortsatte chilla i sängen resten av dagen, lika bra de kanske eftersom det regnat idag. Vid 5 började det dock krypa myror i mina brallor så jag började städa lite smått medans lilla familjen låg kvar och duna (:
det va den här tisdagen de, nu är det dags att börja med dagens middag så den är färdig till mitt favvo program halv 8 hos mig


min upp och hoppa morgon musik


tisdag morgon

tiden bara rinner iväg utan att man gör någonting alls på dagarna känns det som. Har varit hemma hos mamma och pappa och visat upp min lilla tjej för familjen som var där och fått lite presenter :) hihi Minjah fick ett litet påskägg med små hårspännen och tofsar, men än så länge har hon alldeles för lite hår för att de ska kunna användas. Igår var vi ute på upptåg hela lilla famljen, och Minjah fick åka tåg och buss för första gången vilket hon klarade galant! Vi åkte ut till landet till stefans föräldrar där också Minjah's farbror faster och kusin var. Jag fick med mig lite aminngsprylar aav Sandra med mig hem. Har gått runt i bikini och mammas bh för att jag inte haft någon amingsbh innan, INTE SMART! men jag trodde inte tuttarna skulle bli såhär stora så jag vågade inte köpa någon innan.
 
egetligen MÅSTE jag städa här hemma idag men det kan jag inte göra för idag jobbar stefan några timmar så all tid kommer gå åt till att passa upp mina 2 bebisar här hemma.  Ska iaf passa på att äta lite frulle nu medans lill tjejen sover...

i got my angel now

Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby I can feel your halo...


dessa dagar av bebis lycka

Dagarna på BB har varit underbara och surrealistiska. Allt från morgon till kväll har handlat om Minjah, oeländigt många timmar har spenderats på att bara ligga och beundra henne.
Här är mina bilder från våran tid på bb <3










ja, det blev en liten mini stefan :)

förlossning

Nu är vi hemma från bb är och har landat hemma så tänkte passa på att sammanfatta min förlossning

Tisdag natt kl 4 är jag vaken av mina värkar, lyckas somna ca 5-10 minuter mellan värkarna ibland vilket var en himla tur. Jag vaknar omkring hemma och lägger vid 7 efter att ha ringt till förlossingen lägger jag mig på soffan och vilar ett par timmar. Går omkring här hemma tills jag har ca 2 värkar på 10 minuter som är ca 1-1,5 minuter långa. Klockan blir 16 och jag ringer och till förlossingen och bestämmer mig för att åka dit på kontroll trots att jag är varnad för att jag antagligen kommer få åka hem igen.
När vi kommer till förlossningen får jag ctg kopplat till mig där man mäter mina värkar och barnets hjärtljud. 17:30 får jag besked om att jag tyvär inte öppnat mig tillräckligt mycket vid det här laget så jag får order om att åka hem eller vanka omkring på sjukhuset 2 timmar. Jag väljer att stanna på sjukan och det gjorde jag rätt i för så fort vi börjar gå från förlossingen blir mina värkar allt intesivare och allt tuffare att hantera. Klarar bara av att vara ute till kl 19 innan vi går tillbaka (väääääldigt sakta). Denna gång ser dom att mina värkar är tillräckligt starka för att jag ska få stanna och jag är öppen 4 cm.
Jag får vanliga värktabletter och dushar medan stefan sköljer på min mage och rygg under värkarna, oj vad det hjälpte!! efter en lång dush kom jag ut som en ny människa som nu kunde andas igenom värkarna utan problem.
Klockan är nu 21 och vi lämnar inskrivnings rummet samtidigt som natt personalen börjar. Träffar min nya underbara barnmorska som konstaterar att jag inte öppnat mig mer och värkarna har minskat i styrka. Förstår då att Minjah inte skulle komma förens nästa dag alltså den 20;e. Tiden går nu sakta och det händer inte så mycket så 00:15 man tar hål på fosterhinnan och ctg på Minjah skalp. 00:30 blir värkarna allt starkare och jag får börja använda lustgas till min stora besvikelse. Känner ingen smärtlinding över huvudtaget av detta och börjar nu spy.
Så fort jag dricker minsta lilla så spyr jag upp de under värkarna eftersom smärtan är så stark. Minns att jag knappt som ut i den här smärtan så 1:10 lägger man ryggmärgs bedöving vilket också var en stor besvikelse. Visst hjälpte det lite eftersom jag iaf kunde börja öppna ögonen men har fortfarande GALET ont, får en timme senare en "bolusdos" men som jag trodde hette bonusdos haha men utan resultat tyvärr.
När kl är 3:06 lägger man om bedövningen och denna gång har den god effekt, yes! kan nu prata stå utan minsta problem (även under värkarna) trots att jag fortfarande spyr hela tiden.
Eftersom jag var helt slut av allt detta elände bestämmer jag mig för att sova/vila en timme innan jag fortsätter. Vilar och lyckas somna imellan värkarna. Får värkstimulerande för att skynda på öppningsprocessen (bara öppen 5-6 cm). 
5:40 då lägger man lite bedövning i vänser sida eftersom den släppt där sedan ser man nu också att jag är fullt öppen. Jag kan fortfarande vara uppe och gå vilket jag gör samt att jag spyr med jämna mellanrum.
6:30 börjar jag krysta men med långsam process så därför tillkallas läkare. Tydligen så ville dom klippa upp mig och använda sugklocka men TACK GUD så blev sista värkarna och jag tillräckligt starka för att slippa detta.
6:48 får jag upp en tagen liten tjej på mitt bröst och jag har nu blivit världens lyckligaste mamma.

Jag tyckte under själva förlossingen ett det var ett rent jävla helvete utan slut och jag bad och bönade om att få bli snittad. Men nu när jag tänker tillbaka på det var det inte så hemskt trots allt. Det tog 27 timmar, visst det är en lång tid men det kunde tagit bra mycket längre endå och jag klarade mig utan minsta lilla styng. Desutom fick jag ju en frisk och fin dotter vilket faktiskt är huvudsaken.
Hade inte klarat det så bra om det inte vore för allt stöd jag fått genom hela processen, ni var underbara <3


Dagen innan Minjah föddes 19/4

någongång på kvällen 19/4

dumma lustgasen och stefan som står redo med spypåsen

bedövingen

tagen färsk pappa


familje lycka


20/4 2011 06:48

föddes vår dotter Minjah Linnea Pauline efter en 27 timmars lång förlossning.
Hon vägde 3,1 kg och är 49 cm lång

Lever i en sorts bubbla nu som jag inte vill spräcka ännu, så har därför ingen tid eller ork för varken mess samtal eller besök.

pain

värkar sedan kl 4 inatt vilket har gett mig en sömnlös och SMÄRTSAM natt...nu får de snart vara nog

sleep tight

klockan är nu över 12 och jag är varken trött eller pigg, känner en irreterande rastlöshet i kroppen för att dagarna ser likadana ut, helg som vardag morgon som kväll. Tack gud att jag jobbade till vecka 39 annars hade jag klättrat på väggarna för lääänge sen. Förstår mig verkligen inte på mig folk som går runt såhär utan jobb eller plugg och är nöjda med det. Kanske skillnad om man har barn men annars tycker jag bara man är lat faktiskt..
Ne kanske dags för mig att borsta tänderna och hoppa i säng snart för imorrn skulle jag behöva gå upp i tid.



en liten del av alla saker vi fick av Familjen Magnusson härom dagen, TACK <3

sovrummet: CHECK

paus i städningen, har bara tagit hand om sovrummet och där fanns inte så mycket att göra än att damma av och bädda. Ska fortsätta med resten när kenzo och stefan går ut på promenad hade jag tänkt men nu är det så tråkigt här så kanske sätter igång redan nu, lite tids fördriv i alla fall..





bebis den 20;e?

slemproppen har nu gått och imorse var jag hos bm och fick konstaterat att det är som jag trott, jag befinner mig i första delen av förlossningen dvs latensfasen, den kan hålla på i flera timmar till och med dagar. Hade rejäla sammandragninigar när jag var där vilket bm kände när hon skulle mäta min mage, men när det började släppa kunde hon mäta och då låg mag måttet på 35-36 cm, alltså större än förra veckan. både mitt och lilla hjärat lät bra och min vikt är kvar på 62 kilo.
Nu hoppas vi att det inte är så långt kvar på denna väntan, jag har sedan länge gissat på att hon kommer den 20;e och tror nog att det kan stämma, men man kan inte vara säker. Kanske smäller det till inatt eller om en vecka.
Ikväll ska jag skura i alla små hörn och försöka få en tvätt tid så ALLT är tip top när man måste åka iväg..

kramper, förvärkar och...inget

idag var det tänkt att jag och stefan skulle gå lång prommis med tess linus lilla alica och alla hundarna men när vi klivit av tåget i tumba börjar jag få en kramp liknande känsla i hela högra delen av magen. Kändes nästan som en extrem hållkänsla först, och jag trodde att jag kanske gått lite för fort. vilade lite och fortsatte gå men kom inte långt för det blev allt mer intensivt och vilo pauserna blev allt tätare. När jag sedan blev knäsvag i höger ben bestämde vi oss för att strunta i promenaden och åka hem istället. Det tog typ 10 gånger längre tid än vanligt eftersom jag fick gå i myr takt och ständigt stanna upp för kortare "vilo pauser" . När vi kom hem sökte jag direkt på datan vad detta kunde vara och hitta då detta : Kramper efter vecka 37 kan betyda att förlossningen har börjat. Vid det laget är detta inget att vara orolig för, utan bara din kropps förberedelser inför förlossningen.
yes tänkte jag men nej här har ingen förlossning startat.. Har dock haft ständiga små förvärkar och ont i svanken resten av dagen och kvällen, men nu när jag legat i soffan x antal timmar har det plötsligt avtagit...
Eftersom vi idag trodde att det kanske inte är långt kvar blev det till att packa färdigt bb väskan och förlossningsbrevet, så vi är helt fit for fight nu :)

Minjah's del av bb väskan samt checklistan

Dagens HÅRDA mage

ingen bebis än...

Nu kan man inte säga annat än att det verkligen är vår ute, helt plöstligt kan man gå utan jacka och alla springer runt med en glass i handen, sköönt! älskar sverige när det är såhär.
Igår var vi ute med kenzo i över 2 timmar och efteråt tog vi en glass och kaffe i solen. När kenzo lekte med alla sina pinnar i träsket spelade jag och stefan gris och jag förlorade vilket betydde att jag skulle gå i trappen från våning 0-2 tio gånger ihopp om att kanske få ut minjah, men icke! Men det var ju inte helt i onödan, fick ju liiiiiiite träningen vilket behövs för att få bort denna röv till sommarn.
På kvällen åkte vi till Habbe o Ann ute på landet och åt mat. Vi stannade till 10-11 och vid det laget var jag helt slut. så det blev sängen direkt när vi kom hem.
Imorse blev jag väckt av stefan som kom med frukost på sängen åt  mig :)



40+0

Herregud vilken seg latmask jag har varit idag. Gick upp på tok för sent, typ 12-1? och hann med en snabb dush innan Ann kom hit med världens gulligaste korg som var från henne habbe sandra och micke :) massa babynödvändigheter låg i korgen. Allt ifrån napp,blöjor,salvor små små kläder och mycket mer. Tror jag ska packa in allt i korgen imorrn igen och för eviga för det va så fint allting :) Minjah har sååååå mycket kläder nu,och förra helgen fick hon ännu mer av tess och linus också, kommer hon hinna använda allt i strl 50? haha vilket lyx problem !
Nåvääl, har ju varit jätte seg under dagen så allt jag hade planerat fick skjutas upp. Har haft lite små värkar hela dagen och varit extra trött så jag har nästan undrat om något är på g. Tänker lyssna på min kropp nu, säger den att jag är trött å bara vill vila då är det bara att görat.
Efter att Ann gått gick jag och stefan ut med kenzo ett tag och kastade lite pinne innan Alle hans lillebror och gravida jackline kom. Det blev gaddning på lillebrorn och sedan gick vi alla ner till pizzan för lite middag.
Minjah tyckte det var högljud på pizzan så hon kicka loss för fullt eller så gott det går i magen vilket fashinerade de blivande föräldrarna lite tror jag ;)
Nu är det fredagsmys som gäller med godis och film.

gårdagens sandvaskare




jag är lucy in the sky jag är högt över molnen



den här spelade stefan imorse för mig sedan dess har den satt sig på hjärnan, i <3 v.m

tick-tack...

gud va tiden går sakta nu tycker jag, är typ redo för sängen och klockan är bara halv 10!!
Den här dagen har varit väldigt nice tack vare det strålande vår vädret (trots att försäkringskassan är riktiga rövar)
Vi var ute med kenzo i 2 timmar och han badade och njöt av att få springa lös och leka, så härligt att få se han så nöjd lillakillen. Jag gjorde tonfiskpasta till middag vilket var jätte gott men när stefan nästan ätit klart hittade han ett 3 cm långt sylvasst ben i tonfisken, vi båda höll på att spy USH! Men nu vet jag att jag aldrig mer ska köpa happy tuna dom är fan livsfarliga.
Nu är det snart dags att kissa kenzo för kvällen sen blir det filmkväll 'himlen är oskyldigt blå' i sängen.


tacksam för den info jag fått ang mammapenning på kommentarer. Imorrn blir det till att sitta i samtal med försäkringskassan för att få rätsida på det här

jag blir gaaaaalen

sitter och försöker fixa min föräldra penning, och blir så jävla irreterad för det står att jag jobbat 0 timmar och tjänat 0 kr, fan heller har ju jobbat asset av mig sedan i höstas!! kommer slita av mig håret snart om jag inte får rätsida på detta nu...Vill ju ta ut min mamma penning nu för har inte råd att bara gå hemma utan att göra något längre.

BF

Idag är det alltså beräknat att jag ska föda barn, men icke!! inget på gång än i alla fall..Minjah trivs alldeles för bra i magen för att komma ut än tror jag.
Inatt har jag sovit dåligt, inte pga av värkar eller så utan för att det har varit så varmt i sovrummet. Jätte irreterande. När klockan slagit 10 imorse gick jag upp och knata ut med kenzo en snabbis.När vi kom in blev det en brak frulle till pensionärs programmet efter 10. Stefan ringde precis och meddelade att han fått sluta tidigare så när han kommer hem ska jag passa på att dra med han ut i solen på lång promenad. Innan dess måste jag damsuga och plocka lite här hemma..

datanörden är tillbaka

åååh gud va skönt, har fått dator igen :D min alldeles egna dell har kommit hem med stefan! nu kommer nog dagarna av väntan här hemma inte kännas så långa.
Imorse gick jag upp vid 9 trots att jag sovit jätte lite på natten, men hade tvätt tid och planer så det var bara att gå upp. Tvättade och fixade lite hemma till kl 1 ungefär då åkte jag och kenzo hem till Tess. Vi var ute och promenerade ett tag och det var jätte skönt för min del för jag fick dra vagnen medans gulle tess fick hålla en energisk kenzo! Vi gick till ett fik också och satt ute men tyvärr så saknade vi solen så var ganska kallt trots filtar. Efter några kyliga men trevliga timmar åkte jag hem med kenzo och väntade in stefan som hämtade min dator :)
Nu håller jag på med dagens middag, ört kyckling ris och kokta grönsaker blir det till halv 8 hos mig


Just nu vill jag bara vara smal och ha sommar och värme igen

back

äntligen får jag lite dator tid ígen, men är nere på bibblan så blir bara en kortis...
Har hunnit med mycket under den här helgen. I fredags var jag på ultraljud för att mäta Minjah och till min lättnad så är hon ingen jätte bebis, hon verkade helt normal och låg på 3,2-3,4 kg i vecka 39+0. Hon som gjorde ultraljudet trodde också att jag skulle få en lätt förlossning, hon tyckte jag hade den kroppen så hoppas hon har rätt :) Var hos BM också och mätte magen som nu låg på 34 cm , vilket är mindre än förut men hon har inte krympt utan hon har fixerat sig, woohoo!!! Har börjat få lite kraftigare förvärkar också men jag känner att det inte är på g riktigt än.
I lördags hann  jag med riktigt mycket, hann till huddinge och träffa upp josefine sedan åkte vi hem till mamma och pappa en snabbis. Fick bla fällen som ska ligga i vagnen av mamma för hon hade tvättat och kammat den så den är baby säker nu. Sedan när jag kom  hem igen kom tess linus och lilla alica på besök och fikade lite innan vi alla drog till hästmossen på 20-års kalas (: mycket trevligt.
Söndag blev lugn och jag var rätt trött, (gick upp typ 7 gånger på natten för dricka,kissa, öppna fönster,stänga fönster mm) gick en låååång promenad med kenzo i solen sedan kom Mira och en av stefans kusiner kom på besök.
Idag är jag riktigt lost, missade min tid hos bm och hade planerat att gå till försäkringskassan för att få hjälp med mina mamma dagar, men när jag kommer dit har dom stängt kontoret i huddinge tydligen! så nu måste jag försöka ordna upp det här på datorn istället för jag vill ta ut min föräldra ledighet nu den 14;e!!!!


asshole

så jävla irreterad på giriga egoistiska människor!! inte nog med att jagblir utan  dator på obestämd tid utan älskling har tagit med laddaren till jobbet och glömt den där så har inte haft min lur på hela dagen typ vilket är extremt irreterande! ingen data och ingen lur går ju bara inte..hoppas max kommer med laddare snart.
Har iaf gjort klart Minjah's säng idag med lite hjälp från mamma.

här ska lilla prinsessan sova gott

black  dress code

fortsättning mjukis byxe dagen...

gud va härligt det var i vårsolen idag, var ute en timme på eftermiddagen och förvånades av hur fint och soligt det var trots att klockan var runt 5, sommartiden har sina fördelar.
Fick ett samtal från andra sidan jorden idag också vilket inte är varje dag man får :) kooooom heeeeeeeeem nu tycker jag <3.
kvällen har varit riktigt chill, ätit jätte god gräddig kyckling och kollat på en unge i minuten och bara slappat. Både jag och kenzo var ganska utmattade efter promenaden så vi behövde nog ta de piano (;
Nu ska stefan sätta upp sista listen sedan går vi och lägger oss och kollar klart på 'Låt den rätta komma in' som vi somna ifrån igår.
Imorrn hoppas jag att jag är lite piggare så jag kan ha hemma fixar dag här..

dagens träsktroll

blöta tröttmössor
(och jag har fått en jätte röv)


mjukis byxe dag

idag är en riktig slappar dag, mjukisbyxan kommer inte åka av i första taget. Gick upp halv 11 åt en REJÄL frukost i lugn och ro sedan degat i soffan. Josefine ringde och sa att hon var på affären nedanför så jag och kenzo gick ner och mötte henne. Hon följde med upp en snabbis och kollade hur sovrummet blivit innan hon stack iväg till sin kompis..
Fick en smarrig brownie av henne också som jag tänkt att svälja ner med vanilj och rabarber té nu :)






av längtan till dig







vi alla gör verkligen vårt bästa ända in till småtimmarna nu för att du ska trivas här. Vi längtar så efter dig Minjah  <3


helgen

helgen har gått och minjah har blivit 38 veckor i magen nu!  Hon kan komma när som helst nu men jag är ganska bombis på att hon kommer vara kvar  i magen typ 3 veckor till.
I fredags var vi hemma hos habbe o ann ute på landet, alltid lika mysigt. Vi åkte hem runt 10-11 och när vi kom hem åt vi en väldigt sen middag vilket börjar bli någon slags vana nu förtiden att äta middag vid 11 tiden på kvällen.. Det är inte bra men tiden räcker inte till känns det som.
På lördagen blev det boa time som varje helg nu mera. fram tills att klockan blev halv 1 på natten höll jag på med att rensa, sortera, städa,tvätta, dekorera, och laga mat medan stefan och johan tapetserade klart samt målade det mesta som skulle målas. Kom i säng runt 1-2 och gick upp imorse och mötte upp mitt kontakt barn, sedan har jag umgåtts med honom i 4 timmar under dagen. Nu väntar jag bara på att stefan kommer hem från jobbet så han kan göra sista detaljerna här hemma så jag äntligen kan börja dekorera sovrummet. Men redan nu är det såå fint :) älskar det ljusa vilket antagligen märks eftersom det är vitt i varje rum. 

Innan jag somnade igår kom jag på vad som är kvar att inhandla innan minjah anländer, och kom fram till att det bara är 1 filt, 2 påslakan,blöjor och lite små hygienprylar. Måste försöka fixa det i veckan för jag kommer störa mig massor på att det fattas om det inte fixas snarast!


Nybadad och utmattad <3



RSS 2.0