tjejdag

Igår blev en riktigt tjej dag!  Tina och Elin kom hit tidigt på avskedsfika eftersom elin försvinner bort till värmen några månader nu. De hade köpt en massa olika gott innan de kom hit som vi delade systerligt på och det blev mycket av allt. Därefter åkte vi vidare, Elin hoppade av i huddinge och jag minjah och tina åkte vidare till högdalen. Där fastnade vi ett tag, handlade och snacka skit, eller nej snackade politik faktiskt haha! Sedan kom min syrra och mötte mig och minjah och vi gick hem till farmor där min andra syster befann sig. Där hängde vi hela kvällen, snackade barndomsminnen åt mat och ännu mera kakor. När kvällen var slut och vi var hemma var jag och Minjah jätte trötta men trots det så vaknade hjärtat 3 gånger under natten! Jag hoppas det blir helnatts sömn inatt för det behövs nu när vi har börjat gå upp tidigare på morgonen.

lördags bestyr

Imorse när jag vaknade var jag på jätte dåligt humör, men efter att gått en timmes promenad och städat här hemma mådde jag toppen. Klarar inte av att vakna upp till en massa stök och skit här hemma, då blir hela dagen förstörd tills jag gjort något åt det. Ikväll blir det taco night med vitchoklad mouse till efterätt. En kvälls promenad och någon film därefter och jag kommer sova som en prinsessa (om minjah går med på det).

Senaste tiden har Minjah fått lite presenter från utlandet.
Från grekiska familjen har hon bland annat fått en lysande badanka som är Minjah's nya favorit leksak, inte så mjuk och gosig kanske men tydligen rolig att kasta och skön att tugga på. Den har hon ständigt ett stadigt grepp om och det är inte ovanligt att den hänger med i vagnen på en åktur.
Från Polen har gulliga Claudia gjort jätte fina tavlor till både mig och minjah, bara självaste paketet med korten texten och inslagningen var så fin så man nästan inte ville öppna det. Nu hänger tavlorna iaf på väggen ovanför minjah's säng.

växer så det knakar

Idag var vi uppe i skaplig tid för vi hade bvc tid och lill hjärtat fick sin andra vaccination, men det gick rätt så bra jobbigare för mig tror jag. Vägde och mätte också och minjah väger nu 8250 g och 68cm lång, alltså gått upp typ 300 g och växt 1 cm på lite mer än 1 vecka. Pratade lite om hennes rutiner också och barnmorskan satt och typ gapade när jag talade om att hon somnar runt 1 varje kväll, vilket ger mig inte en sekund egen tid. Så det ska bli ändring på de nu, upp tidigare på morgonen och allt vi gör ska göra ett par timmar tidigare nu mera så kanske hon kan somna lite tidigare. Efter bvc kom Elin hit och hängde med oss.
Nu har Minjah precis vaknat efter att ha sovit i över en timme så det blir fullfart här hemma några timmar till..

sann glädjekälla

Dagen blev helt okej idag endå och känns så himla skönt att allt som skulle göras är gjort nu. Den tiden jag inte spenderade med tvätt och städ var med M som kom hit och gick en lång promend med mig kenzo och Minjah. Minjah har förövrigt varit en sann glädjekälla idag, kan ha varit hennes charmigaste dag någonsin, min lilla gounge!
Nu blir det tv ett tag till innan vi går ut på kvällsromenad.
MASSA tvätt och lilla hjärtat

okul dag

börjar med att jag går upp med vetskapen om att hela den här dagen kommer att spenderas i tvättstugan och med städning hemma. partypooper! Sedan fick jag en extra rolig bonus på den här dagen, kollade om min föräldrapenning kommit in och ja det hade den,den enorma summan 6.800 kr hade kommit in på kontot. Efter att hyran dras har jag alltså 1000 kr kvar att handla mat  och betala räkningarna för och that's it eftersom barnbidaget redan är slut.
Tur att jag har pengar kvar på sparkontot som jag får nalla av, men det känns ju egentligen inte hållbart. Måste planera om min föräldrapenning om det här ska funka resten av tiden..

lovely friday

Här hemma är vi nyvakna. gick upp kl 11 men känner mig trots allt inte helt utvilad för minjah har vaknat några gånger inatt eller mer åt morgonhållet.  Hon blev hungrig eftersom hon inte var så stor i maten igår. Igår var i en sväng i huddinge med min sister och shoppade lite, blev bara en dress till minjah för de andra jag hade spanat in hittades inte, men hittade en klocka till mig själv som jag köpte i guld förståss . Efter huddinge hann vi bara hem och packa och pusta ut en sekund innan Sandra micke och Liam kom och hämtade oss. Vi åkte hem till grödinge och var där till sena kvällen. Minjah fick träffa på gammelmorbror och låtsas gammelmorfar för första gången  som hon hann spexa lite för innan vi åkte hem för att hoppa in under täcket.

Minjah 6 månader


svart svart svart..

Hemma igen efter en dag på stan med min käraste tina. Vi började med kina buffe och passade på att äta en sushi men fan asså det går bara inte, det är verkligen inte gott! Kanske skulle kunna gå ner om man dränker smaken med wasabi men har fortfarande väldigt svårt för kall mat. Efter massa mat gick vi vidare,provade peruker och shoppade lite. Jag köpte min locktång som jag fått present kort på och pengarna räckte även till en anti ageing foundation, efter min rynknoja är det lika bra att börja i tid med sånt. Köpte även lite svarta kläder från bikbok där det var rea, och jag hittade en klänning som jag velat ha länge till Minjah's dop och nu var den på rea så den fick följa med hem. Måste bara hitta några snygga pumps att ha till. Baby kommer snart somna och det blir nog sängen ganska tidigt för mig med, för imorrn är en ny  dag av shopping fast till Minjah.

Minjahs säng är väldigt inbjudande


Minjah säng ser så himla mysig ut och man får verkligen lust att hoppa ner i den så då gjorde vi de :)
Nu vill jag bara att det ska bli en ny dag, torsdag som bjuder på födelsedagsshopping, dejt med frugan och  barnbidrag

hjärta


regnstorm

Herregud vilken oväder det är ute idag, värsta stormen blir dygnsur bara av att gå utanför porten!
Var på bvc imorse för vägning och mätning utav Minjah samt att en läkare klämde och kände på henne och allt såg perfekt ut tyckte hon. Minjah skulle också ha tagit sin 6 månaders vaccin och varit på 5 månaderskontroll men det har vi inte fått någon tid för bara för att jag inte gick på mammagruppen senaste gångerna. Blir så irreterad på deras system här, jag har redan sagt att mammagrupp inte är något för mig och desutom sover vi den tiden och jag tycker det känns jätte dumt att väcka Minjah för att gå på mammagrupp som inte ens är kul! Då utesluter tydligen barnmorskan minjah's vaccin och kontroller, så jävla dåligt!  Jag blir riktigt irreterad på de här, fast jag är ganska irreterad i övrigt nu för tiden har jag märkt, vet inte varför men mitt humör går upp och ner från en sekund till en annan och jag vet inte vad de beror på. Desutom fortsätter jag att gå ner i vikt fast jag äter hela tiden, 45 kilo vägde jag idag men Minjah fortsätter iaf öka i vikt vilket är viktigast, 7990 g väger hon idag 2 dagar innan hennes 6 månaders dag, och 67 cm lång är hon också. Större än genomsnittet för sin ålder!
Ikväll ska jag och stefan förhoppningsvis fixa och beställa  dopkorten för tiden rinner iväg och det är bara 5 veckor kvar nu.

familjesöndag


Igår var det söndag vilket är lika med familjedag för mig men de tyckte inte mina föräldrar så jag och syrrorna slängde ihop en egen middag här istället, och till efterrätt åt jag det godaste på länge. Varma jordgubbar glass grädde och vitchockladsås toppad med riven vitchocklad, åt så jag mådde illa förståss.  Den här dagen har inte varit såå händelserik ännu, men snart kommer Mira över på lite middag och promenix :)

cant stop eating

här vare svull! har varit det i över en vecka nu, varje dag något massa sött och fett. Idag efter att vi var i flempan följde syrran med hem till mig och så åt vi spagetti och köttfärssås, 1,5 bulle efter och sedan delade vi på en stor marabou, eller hon åt 2 rader och jag sitter fortfarande och äter. Mår nästan dåligt över att jag äter så mycket skit hela tiden men har ju iaf tur med att allt jag äter bara rinner av mig, väger fortfarande lite mindre än innan jag blev gravid trots att jag säkert äter mer än när jag var gravid. Har en plan iaf, vill sluta amma snart och då kanske inte allt "rinner" av mig lika lätt, för jag tror viktnedgången har mycket med ammingen att göra. Så då jävla blire hälsosamt som gäller. Mer motion bättre mat och självklart fortfarande godis men inte lika mycket.


dator time

äntligen vid datorn igen! Blir så omständigt när man måste koppla in sladdar från tv till datorn så fort man vill ha internet så blir inte mycket dator för mig nu. Rätt så skönt är det endå för nu slipper man spendera onödiga timmar framför den här burken.
Om lite mer än 1 timme ska jag och Minjah ta bussen till flempan och träffa syrran. Vi ska gå till en gym och kolla upp lite vad de har att erbjuda, efter det vet jag inte om vi åker med hem till henne eller hem. Känner att jag har egentligen noll lust att sitta och åka kommunalt en kall dag som denna men har lixom inget annat val. Mitt körkort ligger på hyllan för tillfället och det stör mig, var ju så nära förra året och nu känns det så långt borta! Tänker inte ge upp iaf, så fort de nya papprena är fixade blir det köra plugga köra plugga köra plugga tills det sitter stenhårt och jag inte har en chans till att kugga!

Minjah tar kort på sig själv ;)

världens bästa klass

min kära gymnasieklass!
Var på återträff nu i  helgen med typ hälften utav klassen men dock inget långvarit eftersom jag inte ville lämna hjärtat så länge desutom var det här i tullinge 5 min ifrån mig så passade mig perfekt att bara titta förbi en timme innan alla hann bli allt för påverkade ;)

skadad keniz

äntligen internet igen. Det har hänt något med det trådlösa så nu sitter jag här med bredbands sladden i kopplad vilket gör att man inte kan se på tv samtidigt. Känns lite som för 10 år sedan när man inte kunde andvända telefon och internet samtidigt, fast nu är det tv och internet.
De senaste dagarna har varit extremt lugna för älskade Kenzo är skadad. Han skar nästan av sin sporre i torsdags(hur han lyckades på det här hemma är ett mysterium) och den har fortfarande inte läkt något, skulle boka tid hos vetrinären men dom hade inte tid förens på måndag och då känns det som om det inte är någon ide. Har fått råd tills vidare av becca som är djursjuksköterska och  mamma, så det är bara att följa råden. tvätta såret med koksalt, låta lufta och ha bandage när han är själv. Om ett tag ska jag möta min syrra och sen går vi hem till mamma och pappa på middag, desutom ska jag passa på att hämta hem bandage och gå ut strumpa till keniz.

fölsis kvällen

Nu är min födelsedag över och trots att jag sovit mycket inatt är jag fortfarande trött, men dags att hämta hem lite energi och gå ut snart. Igår var jag dock inte trött, hade en jätte bra fölsis!  Började med att mamma, systrar och farmor kom hit och gav presenter åt tårta och bullar. Det var lite smått nervös stämning till en början också eftersom mamma hade alla hundarna med sig och jag är fortfarande osäker på hur kenzo beter sig bland andra hundar men det gick bra. Kenzo blev lite kär också men tyvärr blev hans kärlek inte besvarad på det sättet han önskade. Efter ett tag kom pappa med paket också. När alla hade åkt gick jag ut en sväng och köpte lite middag som jag i all hast kastade i mig innan nästa firande familj kom, denna gång var det Magnussonarna som kom med fina paket. Hjälpte till att äta upp goda tårtan också men en bit blev kvar som jag antagligen kommer äta upp i soffan ikväll.
Just nu är jag himla glad över alla paket jag fått för det är saker jag verkligen saknat och present korten har jag fått lova att bara spendera på mig själv så jag ser framemot en shopping dag snart, men då utan barnvagn.

födelsedagsmorgon

Första gången på min födelsedag jag vaknade utan sång och presenter på sängen. Blev istället väckt av bebiskiss som rann längs mitt lår, jävla skit blöja. Men kom upp i tid iaf så inget ont som inte har något gott med sig, nu är kenzo kissad och jag och Minjah ska åka och köpa tårta sedan blir det utgång igen med kenzo innan familjen anländer.

en lång jävla kanelbullens dag

än är det inte lägg dags för mig, har fortfarande en plåt bullar kvar i ugnen. Började med att jag vaknade när Minjah vaknade så vi gick upp och då kom jag på att det var föräldra grupp idag, sista mötet också. Sket som sagt i det eftersom vi gick upp samma tid som det började men spelar ingen roll för hade inte haft tid med de om jag gått upp i tid, för hela dagen har gått åt till att fixa, städa,rensa och underhålla Minjah och kenzo. Satte på den rena soffklädseln också vilket bara var irreterande för trots tvättning med bleksalt så är den fortfarande småskitig, rekomenderar ej vit soffa till hundägare. Desutom var den ganska kämpig att få på själv men det gick till slut. Bakningen sköt jag upp till Minjah hade somnat så nu kl 2 är bakningen också klar. För att sammanfatta dagen, med tre ord  lång, tråkig, effektiv!  Sängen känns väldigt lockande nu och imorrn när jag vaknar är jag officielt 1 år äldre. Hejdå 20, välkommen 21!

..............

sitter här med magen full av skit, åt donken till middag och efter det tryckte jag i mig både chips och choklad. Men hann också med en hel del tvätt under kvällen så imorrn är planerna att gå upp i tid, helst innan minjah vaknar och börja vika tvätt sen är det STORstädning som står på schemat, ska skura luckor och damma i varenda litet hörn så det glänser här hemma. Där imellan är det tänkt att jag ska hinna baka bullar till mitt kalas på onsdag, köpte fina formar idag så måste ju få använding utav dom.
Min syster frågade mig idag var jag önskade mig och jag svarade strumpor, trodde aldrig någonsin att jag på fullaste allvar skulle önska mig de men nu gör jag faktiskt de. Börjar bli tant redan, eller kanske inte tant men vuxen iaf. Det är något som jag tänkt på senaste dagarna, hur vuxen jag faktiskt är. I allt jag gör finns det ansvar i, tex så även om det är riktigt snålt med pengar så lyckas jag endå hålla kvar i kronorna tills nästa payday eller är jag ute, så visst kan jag släppa loss dansa och ha kul men när kvällen är slut så åker jag hem och sover, jag går inte längre på den där efterfesten eller fortsätter som om morgondagen aldrig fanns för i och med att Minjah växte i min mage växte också ansvaret hos mig. Ett ansvar som man aldrig släpper, det finns alltid där i alla val man än gör. Men jag är fan tacksam för mitt ansvar minjah gav mig, och lycklig över att vara den bästa mamman jag kan vara åt den bästa lilla tjejen på jorden.


1 2 3 4 jag är en discokula!

Minjah och jag har precis vaknat upp efter en mysig powernap, nu är det dags för mig att göra min middag medan minjah ligger och säger baababaaba.
Gårdagen var jävligt kul , lite sent blev allt dock för jennica och jag var inne i stan kl 1 så därför hamnade vi på stureplan vilket vi från början inte ville. Trots det var det en lyckad kväll och jag kände mig som en riktig disco kula haha! när vi kom tillbaka hemma hos mig började vi kolla på filmen 'Jag saknar dig' vilket jag ska fortsätta med nu ikväll tillsammans med en fet påse godis.

pirr i magen på gott och ont

Nu har precis Minjah åkt för att övernatta hos pappa farmor och farfar. Själv ska jag gå ut på krogen så just nu är det lite vemodigt här. Tycker det känns kul pirrigt i magen samtidigt som det är jobbigt pirr eftersom mitt hjärta inte är med mig. Fast jag ska verkligen njuta nu, vara ute sent och sova länge för efter den här bergochdalbanan som varit i mitt liv förtjänar jag fan detta!

RSS 2.0