some pixs från tinas dator

                               Beövnins smet all over my lips                                                                                                                                                         





världens bästa 21 åring

dags för lite lunch nu för snart ska jag åka och möta upp tina som fyller 21 år idag

grattis världens bästa <3


vecka 33

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.
-nästan som e nyfödd alltså :) fast liiiite kortare och smalare
Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.
-Minjah är jätte snäll som sover när jag sover och är mera vaken när jag är vaken , hon är fortfarande oftast som mest pigg på kvällarna då hon verkligen lever upp till sitt andra namn Vilda

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.
- japp hon ligger med huvudet neråt vilket hon har gjort ett tag nu men det är ca 3 veckor kvar tills hon ska vara fixerad.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Mamma: Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid.
- Okej jag har gått upp 12 kilo så känns skönt att veta att man inte bara är fet utan faktiskt ligger på normen, men vilken gigantisk livmoder jag har nu haha.


hicka

Det märks att mina lilla bebis börjar bli stor nu för hon har hicka så hela magen guppar :D
så mysig känsla att min lilla dotter ligger och hickar i min mage, vill att hon ska komma ut NUU!!!!!

nu har jag suttit framför den här lilla burken alldeles för länge, dags för en skön dush och sedan hopp i säng imorrn blir det jobb!

tråkigt

sitter hemma och kollar på ellen och försöker komma  på varför det inte går att ladda upp bilder...
har jätte tråkigt, hade planerat att alla mammas vovvar skulle komma hit idag men sen i sista sekund så blev det inte så :( 
nej nu tror jag ska äta lite mellis och göra mig i ordning för kl 3 ska jag åka till södertälje.

bad

något e knas med datorn eller bloggen för jag kan tydligen inte lägga upp bilder...suck!
kom precis hem från ännu en arbetsdag. Idag har jag varit med mitt kontakt barn i huddinge och badat, det var varit riktigt roligt förutom att någon unge bajsade i poolen så alla fick gå upp och dusha.
Är helt slut nu och har galen halsbränna så jag ska ta en tupplur tror jag :)
natti natti

v 32 utveckling

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökade mängden underhudsfett.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!


v 32

fredag idag vilket innebär ny vecka, går in i vecka 32 nu. Imorse var det samma rutin som varje fredag alltså sim lektion i salem. var hemma och åt lunch men var bara irreterad (blir många såna dagar nu) åkte iväg till huddinge hallen för mamma plask och frugan gjorde mig genast på bättre humör. åh så glad att ví går igenom det här samtidigt. Efter vatten gympan kom tinas mamma och hämtade oss så åkte vi hem till till tinas föräldrar. Blev bjuden på wallenbergare som va grymt gott. förrut hängde jag där varje dag men nu sen jag flyttat har jag knappt varit där så de va lite nostalgisk att vara där igen. vi satt i timmar vid middags bordet och pratade om  allt mellan himmel och jord, gammla minnen och bebis förståss. riktigt trevlig kväll
Sedan åkte jag o frugan till solgård hämtade upp Aroz och åkte sedan hem till mig för att jag ville visa upp min barnvagn :) tänkte visa upp bebis kläderna också men eftersom de ligger längst in i förrådet pga renovering av sovrummet kom jag inte åt dom. Inte kul för jag brukar ta fram bebis kläderna typ 1 gång om dagen för att matcha ihop beundra och sedan vika fint igen, hehe lite sjukt kanske men det blir ju på något sätt så verkligt när man ser dom små kläderna och tänker sedan att min dotter snart ska använda dom.
Ne nu måste jag sova, ska jobba imorrn :( ush vill verkligen inte 

barnmorskan

Sitter här precis hem kommen från bm. Det gick bra och jag hade tydligen en sammandragning när vi skulle mäta magen, jag är väldigt dålig på att känna när de kommer för min mage är alltid ganska hård men antar att dom kommer bli starkare i slutet och därmed kännas mer också. Mag måttet låg 30 cm vilket är samma som förra gången och lilla Minjah ligger alltså då ungefär precis på medel eller strax under. hjärtljudet lät octkså bra, tror det låg på 140. Slapp ta blodprov även denna gång så det blir väl nästa gång, ush gillart INTE. Vägde mig också och vägde 60 kg, men om man ska vara helt rättvis borde man egentligen ta bort ett halv kilo iaf för att kläder jag hade på mig. Men hur som helst har jag nu gått upp 12 kilo från min vanliga vikt och 10 kg sedan första in vägningen. Hoppas nu innerligt att det bara är något kilo kvar att gå upp för jag hade ju faktiskt tänkt att gå ner det mesta av preggo vikten till slutet av sommaren. hmm, får se hur det kommer gå kommer nog behövas en hel del träning.
Oj vad tiden rinner iväg när man sitter här, jag måste sätta igång med dagens sysslor innan jag ska iväg till körskolan.

torsdag morgon

god morgon! sitter nu och äter frulle och kollar lite på nigella samtidigt. ska trycka i mig den sista smörgåsen nu för om 30 min måste jag åka, idag är det barnmorskan som gäller. Så det blir mätning av magen, hjärtljuds lyssning massa snack och vägning av mig..
update later (:

god morgon

har fått mig en rejäl sov morgon idag för en dag skull, jätte skönt att inte vakna utav ryggont utan av att man är utvilad. Skulle kunna sova längre men hade planerat att åka till salem och hämta försökringspapper hos mina chefer men dom skickar det till mig på posten så nu slipper jag tänka på det. Istället blir det rensning av sovrummet nu fram till kl blir 12-13 då åker jag och hämtar upp mitt kontakt barn.
Känns som det kommer bli en skön dag idag :)

alla <3 dag

igår var det som sagt 14 f3bruari vilket betyder alla hjärtans dag, 8 veckor kvar till BF och Max födelsedag.
Tidigt på morgonen åkte jag in till stan för att göra lite tester, 2 timmar tog det och efteråt var jag ganska slut. Hemma igen var det dags för powernap, sedan vaknade jag i panik och sprang ner till tåget. Tåget var såklart försenat så jag var typ 30 min sen till körskolan, det var inte kul men jag hann iaf köra 20 min.
Efter lite bilkörande åkte jag raka vägen ut till landet där de var kalas för maxen, det blev en massa tårta, kakor och kex :) men det var trevligt, det blev ganska sent hemma hos familjen Magnusson så när jag kom hem vart det sängen på studs, eller a nästan hann ju med ett avsnitt av solsidan men sedan blev ögonlocken för tunga.
Nu ska jag pallra mig upp ur sköna sängen och äta frulle. Blir övingskörning idag med och efter det är det dags för renovering av sovrummet ÄNTLIGEN

dålig uppdatering utan dator

men nu har jag fått låna hem sofies dator ett litet tag iaf =) är jätte trött å efter sömnlösa nätter med en massa ryggvärk så nu vill jag bara skriva att jag har fått vagnen, sprillans ny i'coo pii 2011 och betydligt dyrare än beräknat men den e grym. blev en mörk lila ligg och sitt del och sedan en svartbil barn stol som kan sättas på chassit.
Tack tack tack Ann och Habbe <3





bil barnstolen jag har är dock helsvart.

Godnatt imorrn ska jag upp tidigt för ett lång besök på sabbatsberg sjukhus ch jag hoppas inte sl krånglar som vanligt

ooh what a day

jobbade inatt och blir väckt av att min avbytare kommer en halv timme tidigare, där låg jag i pyjamas och sov lixom. Så då var det bara att hoppa upp och bädda och ta nattdisken. När jag åkte hem hade klockan endå hunnit blivit 11. Var så jävla hungrig så jag vart tvungen att ta en brunch i tumba, i love foccacia! träffade Milla och bebis Melissa där och fick se Melissa för första gången irl, så liten och söt. Efter brunchen var det hemåt som gällde. Fick panik när jag var hemma för att jag är så jävla trött på att vara tjock nu, vill kunna ha kläder som jag brukar ha. Min rumpa har blivit gigantisk för att matcha mina nyvunna lår, börjar bli tröttsamt.Aja nog med klag, hämtade mina räkningar också, betalade dom sedan åkte jag hem till mamma pappa å alla djuren. La mig på sofflocket direkt och fick sällskap av alla 4 hundarna i samma soffa, det va jätte mysigt! När mamma kom hem kollade vi på lite datorer jag ska få samt en bänk som är tänkt att jag ska ha i hallen så kan man sitta och förvara på samma gång, praktiskt måste det vara när man bor litet.

Nu ska jag snart åka hemåt igen, kom på att jag har tvätt tid nu men måste vänta på att mamma och pappa kommer in från promenaden så pappa kan köra mig:) lat tjockis här


simmardagen

Idag är det redan Fredag igen, är redan trött för imorse gick jag upp tidigt för att ha en sim lektion med mitt kontakt barn. Sedan åkte jag raka vägen hem köpte lite lunch och åt. Eftersom det är fredag idag betyder det att jag ska bada 2 gånger, först på jobbet som sagt sedan är det ju vattengympa med frugan. Gillar faktiskt mamma plask hehe, det kändes rejält i ben och armar vissa övningar och det betyder ju att det är givande, tyvärr hade jag en grym halsbränna som förstöde på slutet lite. Börjar bli så sugen på att börja springa och träna nu, vilket jag aldrig varit tidigare. Hoppas viljan håller i sig till våren.
Efter vatten gympan blir det lite stressigt för jag ska jobba inatt, hoppas det blir lugnt för om jag känner mig själv rätt kommer jag vara ganska slut efter vatten gympan.
Juste, börja ju bli dags för mig att införskaffa barn vagn och jag har alltid tänkt mig en bugaboo just för att dom är så lätta men Ann har hittat en ännu bättre (tror vi) jätte fin vagn som heter i'coo (pii) som vi ska kolla på. Då får man liggdel,sittdel med inbyggda högtalare, och bilbarnstol som kan sättas på vagnen helt ny för ungefär samma pris som en begagnad bugaboo. Både jag och Ann föll för den lila vagnen, men får se hur det blir vi ska iaf åka till affären snart och spana in den :) längtar

Ne nu vill jag åka till castello och köpa deras goda semla, men ska försöka stå emot frestelsen och köra nyttigt idag



snabba puckar vecka 30

ojoj, har bara 10 min kvar på datan sen måste jag fort göra mig i ordning för ska på ett möte.
Veckan har varit händelserik, har jobbat, fått ett nytt jobb som jag kommer fortsätta med 1 gång i vecka även när Minjah är född, har tänkt att vara hemma helt tid med henne 4 veckor sedan ska jag ut i arbetslivet igen 1 gång i veckan bara, kommer kanske bli tufft men det är värt de tror jag!
Härom dagen fick jag även hälsa på förlossningen hihi :) ja alltså typ studiebesök med barnmorskan. Det gjorde det hela mindre läskigt faktiskt, å nu kan jag nästan längta till de. Men ca 10 veckor till får jag nog stå ut, får hoppas det iaf.
Imorrn är det fredag och bebis blir 30 veckor i magen. Och jag börjar faktiskt bli stor, väger nu 59 kilo, 11 kilo +

Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.
-big baby redan

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.
- oh shit, detta måste jag testa

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.
- ögonfransar o ögonbryn trodde jag hon hade haft ett tag...

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.



RSS 2.0